Zes makkelijke smoothie recepten voor kinderen

“Elke dag een smoothie”. Afgelopen week deden wij mee aan de Smoothie Challenge van Noralicious. Elke dag kreeg ik een recept voor een makkelijke en super gezonde smoothie. Ik begon elke dag met een portie frisse energie.

Groenten en fruit zijn de basis van de meeste recepten. Hierdoor krijg je in een keer verschillende voedingsstoffen binnen. De smoothie wordt vloeibaar door het toevoegen van water. Hiervoor is geen appelsap of jus d’ orange nodig. Gelukkig is Nora het hiermee eens!

Elke dag een smoothie drinken hoeft niet duur te zijn. Aan het begin van de week deelde Nora een boodschappenlijst. De ingrediënten zijn allemaal in de supermarkt te vinden en het zijn geen producten die je moet aanschaffen waarvan je 1 theelepel nodig hebt en de rest nooit meer gebruikt. Vindt jij dat ook zo irritant? Wat ook erg fijn is, is dat je geen dure blender of keukenmachine nodig hebt. Je kan de recepten prima maken met een simpele blender of staafmixer.

SMOOTHIE RECEPTEN:

Hieronder deel ik de recepten van de smoothie challenge.

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen):
2 rijpe bananen, 1/2 rijpe avocado, 400 ml amandelmelk, 2 el cacaopoeder, 1 el ahornsiroop of honing
.
BEREIDING: Schil en snijd de bananen en avocado in stukjes en doe samen met de overige ingrediënten in de blender en mix.

groene smoothie healthyhappymama.nl

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen): 350 ml water, 1 rijpe avocado, 1 handvol spinazie, 2 kiwi’s, sap van 1/2 citroen, 2 takjes verse muntblaadjes (rond 10 blaadjes)
.
BEREIDING: Schil de avocado en kiwis, pers de ½ citroen en voeg samen met alle ingrediënten in de blender en mix.

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen): 1 mango, 1 kleine biet (rauw), 200 g bessen (vers of bevroren), sap van 1 limoen, 350 ml water, 1 teelepel olijf- of notenolie, optioneel: handvol ijsklontjes
.
BEREIDING: Schil de mango en snijd deze samen met de biet in kleine stukjes en doe ze samen met alle andere ingrediënten in de blender en mix.

” EEN DIVERSITEIT AAN INGREDIËNTEN”

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen): 1 rijpe banaan, 1/3 ananas, 1/2 rijpe avocado, sap van een 1/2 citroen, 1 handvol spinazie, 350 ml water, optioneel: handvol ijsklontjes
.
BEREIDING: Snijd de banaan, ananas en avocado (zonder schil) in stukjes en doe ze samen met de overige ingrediënten in de blender en mix.

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen): 200 g bessen (elk soort, vers of bevroren), 100 ml kokosmelk, 200 ml water, sap van een halve citroen, 1 el honing, 1 handvol ijsklontjes
.
BEREIDING: Doe alle ingrediënten in de blender en mix.

wortel smoothie bowl healthyhappymama.nl

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen): 2 rijpe bananen, 1 sinaasappel, 2 wortels, sap van 1 citroen, 1 cm verse gember, 50 ml kokosmelk, 50 ml water. Topping: 1/2 geraspte wortel, handvol walnoten
.
BEREIDING: Schil de bananen, sinaasappel, wortels en gember en snijd in stukjes. Doe samen met de overige ingrediënten in de blender en mix tot een dikke mousse. Schep in 2 kommen en garneer met geraspte wortel en walnoten.

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen): Halve ananas, 1 rijpe banaan, 1 klein blik kokosmelk (200 ml), 100 ml water, 1 handvol ijsklontjes,
optioneel: 1 eetlepel honing
.
BEREIDING: Schil de ananas en banaan en snijd in stukjes. Mix de fruitstukken met kokosmelk, ijsklontjes en honing in de blender.

MY FAVE:

Mijn favoriete smoothie was de smoothiebowl met wortel. Deze was het meest verassend. Los van wortelsapjes, heb ik nooit eerder wortel in een smoothie verwerkt. De structuur van de bowl was echt heel lekker. Leek net een beetje op pap. Er zat ook kokos in de smoothiebowl waardoor ik deze smoothiebowl helemaal geweldig vond. Ik maakte onlangs ook een groene smoothiebowl. Het recept vindt je hier.

Nora French (super chique naam joh!) heeft onlangs een boek uitgebracht Gezond Fastfood. Het boek is hier te koop. Na het meedoen aan deze challenge bleek ik het boek te hebben gewonnen! Onwijs blij en benieuwd met het boek met alle recepten. Ik heb er voor deze week al een paar op het menu staan voor op de kinderopvang zoals de ‘veggies sin carne’!

En ga jij ook een week lang smoothies maken? Om je makkelijk te maken vindt je hier een opsomming voor alle boodschappen:

Boodschappenlijst:

6 bananen, 2 avocado’s, 2 kiwis, 3 citroenen, 1 limoen, 1 mango, 1 ananas, 1 sinaasappel, 400 g bessen (bevroren of vers), 200 g spinazie, 3 wortels, 1 kleine biet, 2 takjes verse munt, 1 stukje gember, honing of ahornsiroop, pakje cacaopoeder, pakje walnoten, 1 blik (400 ml) kokosmelk, 1 pak amandelmelk

Liefs,

Laat een reactie achter