Voeding

biologisch en lokaal

Oogsten uit eigen moestuin

Voeding is belangrijk binnen onze opvang. Door gezonde en gevarieerde voeding kunnen kinderen groeien en ontwikkelen. Daarom wordt het eten dagelijks vers bereid, eten wij biologisch en lokaal én kiezen wij voor plantaardig. Hierdoor maken kinderen op jonge leeftijd al kennis met de ‘vergeten’ groenten, peulvruchten, kruiden en zaden.

Ook dragen wij op deze manier ons steentje bij om de wereld voor onze kinderen een betere plek te laten zijn, doordat plantaardige voeding een kleinere belasting geeft voor het milieu. 

Wij betrekken de kinderen bij het bereiden van het eten. Zo vinden zij het geweldig om doperwten uit de peul te halen, maken wij met elkaar een smoothie of bananenbrood en oogsten groenten uit eigen moestuin. Wij willen hier een basis leggen, zodat kinderen weten waar hun voeding vandaan komt, leren wat gezonde voeding is en hopelijk op latere leeftijd eigen gezonde keuzes maken. 

De eetmomenten

De eetmomenten bij de opvang bestaan uit fruit in de ochtend, een warme lunch (die dagelijks wordt bereid door onze eigen kok) en een voedzaam tussendoortje in de middag. Uiteraard wordt dit afgestemd op de behoeften van het kind.

Onze plantaardige maaltijden zijn seizoensgebonden en samengesteld door een orthomoleculair voedingsdeskundige. 

Wanneer jouw kindje een vegetarisch of veganistisch dieet volgt dan is dit voor ons geen probleem. Aan baby’s bieden wij biologische kunstvoeding van HIPP aan.