Natuur & Duurzaamheid

Kinderen onderzoeken de wereld om hen heen. Denk maar eens aan een wandeling waarbij je kindje jou wijst op dingen in de omgeving, zoals bloemen, vlinders, vogels en bladeren.

Bij Vrolijk Kinderopvang stimuleren wij deze natuurlijke ontdekkingsdrang van kinderen door dichtbij de natuur te leven. Wij geloven dat de natuur een prettige omgeving is voor kinderen waarin zij zich volop kunnen ontwikkelen.

De zintuigen van baby’s worden geprikkeld,  dreumesen en peuters maken hun eigen spel waarbij zij leren om creatief te denken. Ook komt het samenspel op ongedwongen wijze opgang.

ontwikkeling en recycling

Liefde voor de natuur en duurzaamheid

Op de opvang spelen de kinderen dagelijks buiten en bieden wij, naast speelmateriaal, een natuurlijke speelomgeving aan. Er is een wilgentent, zandbak en modderkeuken. Ook is er een moestuin waarin wij samen zaaien, planten en oogsten. Omdat we het leven met de seizoenen zo belangrijk vinden, gaan we ook regelmatig op pad. We gaan dan naar een speelplek in de buurt, bijvoorbeeld een grasveld, de archeologische natuurspeeltuin of het bos.

Naast onze liefde voor de natuur werken wij aan duurzaamheid. Dit gaat bij Vrolijk hand in hand. Zo worden de luiers opgehaald door Luierrecycling Nederland, wordt er plantaardige en lokale voeding (zie Voeding) gegeten en pre-loved speelgoed aangeboden. Ook gaan wij met de kinderen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken voor het thema waaraan wij werken. Samen zoeken wij voortdurend naar nieuwe stappen hierin. 

Genomineerd voor Growing Green cities

Vrolijk Kinderopvang is genomineerd voor Growing Green cities en is sinds 2018 spelddrager. Vrolijk draagt bij aan een groen & gezond Almere en ondersteunt de doelstellingen van de duurzaamheidsagenda die is opgesteld door de Gemeente Almere. We hopen zo een nog groenere toekomst te kunnen oogsten.